diumenge, d’agost 07, 2011

Un tros de nord amb kaiac: de Macaret a cala Viola




Si dijous passat vaig recórrer en solitari tot el nord amb btt, dissabte va ser l'hora de fer-ne un bocí amb kaiac, amb la companyia d'en Pau i en Jaume. Devers les 17 h vam començar a remar de la platgeta de na Macaret, amb els kaiacs ben carregats d'aigua, menjar, roba de recanvi, sac i màrfega.

Vam anar resseguint la línia de costa, saltant-nos alguna entrada com s'Arenal d'en Castell o sobretot Fornells, i fent entrada en algunes arraconades i cales: ses Olles, cala Pudent, cala d'en Tosqueta; en algunes coves: cova de ses Bruixes, cova dels Anglesos; i fins i tot en el torrent de Cala Tirant (o més ben dit, de Lluriac) fins que la vegetació ens va impedir de seguir més endavant.


Torrent de Lluriac, que desemboca a la platja de cala Tirant.

El més divertit va ser sens dubte travessar la bocana de Fornells, amb les grans onades que aixecaven les llanxes que hi entraven i en sortien. El més bucòlic, la posta de sol que ens va sorprendre just després de superar el cap de Cavalleria.

La idea inicial era quedar a dormir a cala Viola, a prop de Cavalleria, i seguir remant en sol demà matí fins a Cala Morell. La previsió incerta del vent, però, ens va fer desistir a darrera hora i vam tornar cap a Ciutadella, després, açò sí, d'esvair les merescudes cerveses i bona part del menjar que dúiem.

Ens van sortir 14'7 milles (27'3 km), que vam fer en unes 4 hores en moviment, 4:30 en total.




2 comentaris:

Tonia Moll ha dit...

Dóna gust veure com aprofitau es temps... Joan, he de dir que ets un menorquí fins a sa soca, no ho trobes? me fa un poc d'enveja i tot (però no d'aquella que fa mal) Seguiu així!

eduard ha dit...

Hola Joan,
és molt possible que un grupet de caiaquistes del Cap de Creus vinguem a Menorca per la primera setmana de novembre. Volem donar-li la volta, però farem nit cada dia a terra i triarem la ruta segons la meteo. Una abraçada
Eduard