diumenge, d’abril 10, 2011

Tramuntana i migjorn des d'Alaior


Açò és el que aquí a Menorca solem anomenar "una nord-sud", una ruta que recorre part de la costa nord i part de la costa sud. En aquest cas, més nord que sud.

La ruta, d'uns 80 kms (75 de gps), comença a Alaior i ressegueix un tram del Camí de Cavalls del nord (entre Addaia i sa Mesquida) i un tram més curt del sud (entre Cales Coves i la Torre Vella). La resta és per camins "d'interior", alguns de terra, alguns carreranys estrets i també alguns camins rurals asfaltats. Té trams més tècnics que altres, però és tota ciclable excepte algun petit tall de pujada.

Un dels objectius de la ruta era enllaçar el nord i el sud trepitjant al mínim de camins asfaltats. Tenint en compte que aquella no és la zona de Menorca que coneguem millor, i que hi ha trams d'asfalt pràcticament inevitables, ens en vam sortir prou bé.


Mongofre.


Ses Salines Noves (noves ho devien ser ja fa temps) de Mongofre.


Cala Tortuga amb l'aigua com un mirall.


Davallant a Cales Coves.


Imatge satèl·lit de la ruta. Podeu descarregar-vos i/o explorar el track del wikiloc.

2 comentaris:

Jaume ha dit...

Va una porqueria de cronica Joanet. T'has deixat lo millor....que culpa de sa panxeta que t'ha crescut no vas pujar cap de ses "costetes" sense posar peu; que és un espectacle veure't caure cada dos per tres; i que es teu deixeble dur camí de superar-te a ses baixades...........
Esta clar que lo teu és s'ensenyança. O si no, sempre podrás penjar sa velo i fer-te concejal.
Au, entrena fiet, que es Dalmates et mossegarán.

j o a n f t ha dit...

Ui ui ui... te veig molt estufat, Jaume! Que és perquè vas davallar aquell escalonet de Cales Coves? Ja veurem ja qui mossega qui!

;)