dimecres, d’octubre 28, 2009

Copa Gironina a Amer: píndola anti-enyorança

Una de les coses que més enyor de Girona, des que no hi visc, és la muntanya. La muntanya recorreguda amb velo, per ser més concret. No és cap notícia ni em sorprèn gens; des del principi tenia ben assumit que seria així. Fa un parell o tres de setmanes em va revenir el bon record de la prova d'Amer de la Copa Gironina de l'any passat; quina llàstima no poder-hi anar i tornar-ne a fer un tastet!

No poder-hi anar? Qui ho diu, açò? Resulta que tenia previst anar a Girona per l'inici de fires i, mira quina casualitat, la carrera d'Amer es celebrava aquell mateix diumenge! Així que desmunta velo, empaqueta velo, factura velo, agafa avió, torna a muntar velo... i a pedalar! Només hi faltava convèncer en Xevi -en Tolo, en Josep i en Joan ja hi anaven de bona gana- perquè també s'apuntés a pujar a Amer. Merci, xevieret!


Sempre sortim els darrers.

Perfil altimètric de la cursa. El desnivell acumulat és de 1.170 metres en 34 kms.


Clicau damunt a la imatge i fotreu un bot a la web de wikiloc, on podreu manyuclar i/o descarregar-vos el track.

La d'Amer era la 7a prova de la Copa Gironina d'enguany, que acaba el 22 de novembre a Sant Martí Vell. Aquest és el calendari (en cursiva les que ja s'han disputat):

6 setembre - Bescanó
20 setembre - Sant Gregori
4 octubre - Cornellà de Terri
12 octubre - Porqueres
18 octubre - Salt
25 octubre - Amer
1 novembre - Castell d'Aro
8 novembre - Calonge
15 novembre - Mont-ras
22 novembre - Sant Martí Vell

Enguany hi havia menys gent que l'any passat, tal vegada perquè més d'un havia anat a barraques la nit abans i no tenia el cuerpu per gaires carreres. Jo, que som molt previsor, em vaig assegurar de quedar servit divendres i dissabte a vespre prendre'm-ho amb més calma. El cas és que pràcticament no hi va haver cap dels taps que normalment es formen en aquestes ocasions i, fins i tot, en Tolo i jo, que vam fer bona part de la carrera junts, a estones teníem la sensació d'haver sortit de ruta tots sols!

El traçat, relativament semblant al de l'any passat, recorre la zona de Santa Brígida, Santa Lena i Sant Grau. Una zona molt ben dotada per a la pràctica de la btt, ben dotada també de sants i de molts de corriols i trialeres assequibles i divertides. Alguns trossos ja els havíem recorregut en diverses ocasions: a la Tramunbike, a la Copa Gironina de l'any passat, o en ruta normal de cap de setmana. Alguns altres no els coneixíem o, com diuen en castellà, si te he visto no me acuerdo.

En total, 34 kms i 1.170 metres de desnivell acumulat.

A continuació, unes quantes fotos que he robat de la web del Club Ciclista Amer, on n'hi trobareu algunes més.


A la línia de sortida, a punt per començar.


La carrera comença amb una pujada d'uns centenars de metres per asfalt. Després d'un parell de curves, desviació a la dreta i, a partir de llavors, ja tot són camins de terra i corriols.



Arribada a la plaça d'Amer.


Aquí no el veuen, però a part de l'entrepà de botifarra i algun dolç, també hi havia un porró ben ple de vi.