dimarts, d’agost 04, 2009

Le Tour de France solca Catalunya


El Tour de França d'enguany ha trepitjat territori català durant dos dies seguits i, com és evident, els reporters del Uep sa velo! no ens ho podíem perdre. De fet, ho vam fer venir bé i vam incloure el Tour de França dins el nostre particular Girotour, que celebràvem aquest juliol per tercera vegada consecutiva.

Així és com dijous dia 9 érem a primera línia de sortida per fer quatre fotos de tot el tinglado que van muntar a la zona de la Copa i la Devesa de Girona. I l'endemà, divendres dia 10, ens vam apropar a Andorra a cop de pedal des de la Cerdanya per veure quina cara feien els corredors després de 200 durs quilòmetres a les cames i amb un gran port, el d'Arcalis, per davant.

La crònica de la nostra ruta per muntanya arribarà prest; de moment, vos deix amb unes quantes fotos que vam fer a Girona dia 9 i uns vídeos que va gravar en Toni a Andorra dia 10.

ETAPA 6 - Girona > Barcelona 181.5 km.


El Tour és una autèntica festa. Una de les coses que vam aprendre tots els qui mai havíem vist el Tour en directe és que, un parell d'hores abans dels corredors, passa una caravana carnavalesca amb tots els sponsors i patrocinadors de la carrera, que van llençant gorres i petits obsequis de propaganda a la gent que els veu passar.


La zona de la Copa i la Devesa de Girona estava completament col·lapsada d'autobusos, cotxes d'equips ciclistes, cotxes oficials del Tour... i molts, molts d'espectadors.


Zona tancada al costat de la Devesa, versió tranquil·la, civilitzada i d'alt standing de les barraques de Sant Narcís.


Tots els corredors anaven passant, per equips, per dins d'aquest estand on firmaven, es feien unes fotos i rebien aplaudiments del públic. El més corejat de tots, en Contador. A la imatge, ell i el seu equip, l'Astana.


El que dura menys de tot és, evidentment, el pas dels ciclistes. Aquestes són les tres fotos que vaig poder tirar al pilot, ben bé a la sortida de l'etapa.


BubbleShare: Share photos - Easy Photo SharingETAPA 7 - Barcelona > Andorra Arcalis 224 km.Vídeo del pas del grupet d'escapats, que duen uns 8 minuts i pico d'avantatge sobre el pilot. És espectacular tota la parafernàlia que els precedeix i la que arrosseguen al seu costat, i que a través de la televisió no s'acaba d'apreciar.
Vídeo del pas del pilot, 8 minuts i pico després del grup d'escapats.

1 comentaris:

Xevi ha dit...

Ei va, a veure si poses alguna crònica nova, que estic fart de veure l'esquena d'en Toni.

Una abraçada