dimarts, de febrer 19, 2008

Btt d'alt nivell a Banyoles. Gran Premi Massi '08

Aquest diumenge s'ha celebrat la primera prova del Gran Premi Massi 2008 a Banyoles. Tot i que no hi havia els Absalons i Hermidas de l'edició anterior, que a més van atreure a un públic molt nombrós, vam poder disfrutar d'una carrera de btt d'alt nivell amb molt bon ambient entre el public assistent. Com que n'hi ha que se m'han avançat en açò de la crònica, me n'aprofitaré i m'estalviaré tota la feinada. Copiï a continuació la crònica que podeu trobar a la web d'Ocisport:


Leuchs i Villar guanyen la prova inaugural del GP Massi 2008 i I Superprestigio (17-02-2008)

Amb un públic bolcat en el campionat, la ciutat de Banyoles ha acollit, per setè any consecutiu, la primera prova del GP Massi- Copa Catalana BTT Internacional que també és puntuable per al I Superprestigio Massi, l'estrenada competició d'alt nivell.

Un any més, el campionat, que dóna inici a la temporada, ha tornat a acollir a alguns dels millors ciclistes del panorama nacional, com Carlos Coloma, Juan Pedro Trujillo o Marga Fullana, i corredors internacionals com Kashi Leuchs (Nova Zelanda), Darío Gasco (Xile) o Jukka Vastaranta (Finlàndia) entre altres.

A primera hora del matí ha tingut lloc la primera sortida, amb més de 300 corredors, formada per les diferents categorias com Màster-30, Màster-40, Veterans 50-60, Juniors, Cadets i les Fèmines.


Fullana abandona i Villar torna a brillar

La candidata a medalla olímpica, Marga Fullana, ha liderat a les corredores, seguida molt de prop per les seves companyes d'equip Anna Villar i Francisca Campos. Però en l'equador de la carrera, a la segona volta, Fullana, que s'estrenava amb l'equip Massi, s'ha vist obligada a abandonar després de diverses avaries mecàniques.

Per la seva banda, Villar i Campos s'han posicionat liders de la classificació, arribant a meta en primera i segona posició, respectivament, i seguides de prop per Sandra Santanyes (3ª) i Cristina Mascarreras (4ª).

Leuchs, l'invencible

A les 12 es donava la sortida de l'elit masculina que presentava un nivell molt exigent amb participants de la talla mundial com Leuchs, Gasco o Coloma.

Els 120 ciclistes que formaven part d'aquesta categoria han recorregut un circuit semblant al d'anys anteriors, amb algunes modificacions per donar més vida al traçat. Una de les característiques del circuit era la seva rapidesa, amb descensos curts però intensos que feien més veloç al ciclista a més d'aportar més diversió a la primera prova inaugural amb un traçat més tècnic.

El novazelandés Leuchs ha recorregut els poc més de 7 km del circuit en un temps rècord desmarcant als seus rivals en la primera volta.


Kashi Leuchs, guanyador de la prova.


Mentrestant, Juan Pedro Trujillo, Martí Gispert i Marc Trayter han disputat una llarga batalla contrarellotge, intentant avançar-se uns als altres, que finalment ha col·locat a l'andalús en segona posició i a Trayter en tercera.


Marc Trayter (3 r Elit) seguit de JP Trujillo (2n Elit) Jukka Vastaranta (6è) i Sergio Mantecón (5è).

Classificació Elit Masculina

1-Kashi Leuchs (Cannondale Vredestein) 1:33:48
2-Juan Pedro Trujillo (Cemelorca/ Seguros10.com) 1:35:02
3-Marc Trayter (ECP Tau Ceramica) 1:35:14

Classificació Elit Fèmines

1-Anna Villar (Massi) 1:27:16
2-Francisca Campos (Massi) 1:28:53
3-Sandra Santanyes (Cemelorca/ Seguros 10.com) 1:30:04



Aquí hi podeu consultar totes les classificacions de Banyoles.


Aquest és el reportatge en vídeo que he muntat de la carrera:




I aquest és el vídeo de la carrera de l'any passat, en què hi van participar corredors de la talla de Julien Absalon o Josep Antoni Hermida: