divendres, de novembre 09, 2007

Descartes i les rodes amb sobrepès

Cap a l'any 1628, als 32 anys d'edat, el filòsof francès René Descartes començava la redacció de les seves Regles per a la direcció de l'enginy, un conjunt de pautes destinades a "la direcció de l'enginy per tal d'emetre judicis sòlids i vertaders sobre totes les coses que es presenten". Vos demanareu: i a què ve ara aquest rotllo tan pedant? Tampoc jo no ho sé gaire, no vos penseu! Simplement, aquesta és l'única cosa que em ve a la ment quan pens en l'any 1628.

M'explic: 1628films és, segons les seves pròpies paraules, "una estructura de producció audiovisual" formada per dues persones que realitzen vídeos quasi tan bons com els meus... sí, d'acord, potser sí que són un poc millors... venga, vale, ho reconec: res a veure, els vídeos d'aquests francesos són una autèntica virgueria! Si entrau a la seva web hi trobareu material de sobres per perdre mig capvespre embadalits. Si ho preferiu, també trobareu la majoria dels seus vídeos al canal de youtube lele38.

El vídeo Chaine contre Chaine és segurament el que té més treball de producció al darrere. Tot i així, crec que tots aquells a qui ens agrada el btt i la muntanya ens decantarem pel que teniu a continuació:



Aquest vídeo ha merescut als de 1628films el primer premi en el concurs que es fa a la trobada francesa de freeride Fat Wheels. Si entrau a la web de Fat Wheels i remenau un poc hi trobareu els vídeos dels altres finalistes, tots ells magnífics.

Sembla ser que aquests gavatxos finalment han tret profit a les regles cartesianes per dirigir l'enginy... Ben segur que en René no pensava en rodes grasses quan les va idear, però què hi farem, val més açò que res!

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Uàhlà ¡¡¡¡
Com he disfrutat veient el clip, ha estat magnífic, quin domini de la bici i quina enveja el poder baixar per llocs així amb el domini que ho fan ¡¡¡

brutal¡¡¡